Simpson család Blog

Simpson család Blog

The Simpsons and Family Guy Crossover (Original)

2014. szeptember 01. - Kálovics Tibor

Amikor megtudtam, hogy Amerika két legnépszerűbb családjának kalandjaiból közös epizód készül, úgy gondoltam ez lesz az év legnagyobb durranása, amely minden idei mozifilmet lesöpör nálam. A két sorozat kapcsolata finoman fogalmazva sem mondható túl rózsásnak. A Simpsons alkotói többször tettek utalást arra, hogy a "Családos csóka" kalandjai igénytelenek, valamint plagizálták az ő ötletüket. A Family Guy pedig többször cikizte Simpsonékat, hogy már túl sok éve vannak ott a képernyőn. Annak idején egy április elsejei tréfaként vetült fel a közös epizód ötlete, és lám a tréfa valósággá vált. Hiszen,  szeptember 28-án jön a Family Guy és a Simpson közös epizódja, amelynek előzetese bő két hónapja jött ki, és amely lázban tartja mindkét sorozat rajongóit.  Őszintén szólva én is vágom már a centit, 28-ig, ám az előzetes alapjáén fenntartásaim vannak.  Az, hogy párhuzamba hozzák a két sorozat közötti különbséget, egy tiszteletreméltó dolog. Az előzetesből is leszűrhető, hogy a "sárgák humora" inkább a gyerekességre, míg a FG humora az erőszakosságra apellál, és ez így is van rendjén. Továbbá tetszett az, ahogy utalnak arra, hogy a Family Guy tulajdonképpen egy hamisított Simpsons. Még az FG-re jellemző abszurd repülős jelenettel sincs baj, viszont az előzetes utolsó perceivel már komoly gond van.
A Family Guytól már megszoktuk a brutális erőszakot, valamint azt, hogy valamiért humorosnak tartják, hogy egy bunyóban lerombolják a fél várost.
Na, de Simpsonéktól? Ő náluk ez maximum a Horror faháza epizódokban fér bele, ám itt több ember hull el, mint egy átlag THOH részben. Az utolsó perces nettó hülyeségeket pedig nem is említeném.
Reménykedem, hogy ez csak egy kamu előzetes volt, és kissé minőségibbre sikeredik majd a nagy találkozás. (Már, ha nem médiahack az egész.)
A trailer alapján persze dőreség ítélkezni, de majd szeptember 28-án mikor is elrajtol mindkét sorozat új szezonja, kiderül mi a valódi tényállás velük szemben

süti beállítások módosítása