Simpson család Blog

Simpson család Blog

TOP30 epizód

2016. július 26. - Kálovics Tibor

.Mivel valamennyi epizódot láttam legalább kétszer, így mondanom sem kell, hogy a komplett sorozatból válogattam ki a listámat.Listám azért lett 30-as, és nem mondjuk 50-es, mert ebben az esetben már könnyebb dolgom lett volna összeállítani egy ilyen bejegyzést ,(Hozzáteszem így is jó néhány kedvenc marad ki.), egy 10-es listát viszont nem tudnék összeállítani,közel 600 egyenként is szórakoztató epizódból.  A most felsorolt epizódok többsége is szóba került már a blogon, a korábbiakban. Lássuk tehát minden idők 30 legjobb SImpsons epizódját, az én szubjektív listámban.

Ez a blog utolsó bejegyzése, a blog nem fog megszűnni, viszont az írásaim ezentúl a http://www.simpsoncsalad.info/ oldalon lesznek olvashatóak a sorozattal kapcsolatban. :)




30. Kamp Krusty (4.évad 1. rész)
9_1.JPG
A Simpson család mozifilmje már a harmadik évad körül terve volt véve, és nem titok, hogy a készítők először azon gondolkodtak, hogy ennek az epizódnak a történetét filmesítik majd meg. Ez ugye, mint tudjuk nem történt meg, és lehet, hogy így jártunk jobban, mivel egy időtlen klasszikust kapunk. Bart álomjelenete kellően jó felvezetést hoz az epizódnak, amely olyan kulturális produktumok előtt tiszteleg, mint a Ben Hur vagy a Frédi és Béni. Számomra azonban két irodalmi példa is felötlött az epizód közben, egyrészt mikor a gyerekek Bart vezetésével feldúlják a tábort, kapunk egy remek "Legyek ura" adaptációt, másrészt Homer viszonyulása Barthoz engem kísértetiesen emlékeztetett Kosztolányi Dezső "Pacsirta" című művére.

29. Halloween of Horror (27.évad 4.rész)
29_1.png
Ez, és az ehhez hasonló epizódok győzhetik meg a sorozatot évekkel ezelőtt félbehagyókat, hogy érdemes még nézni a Simpson család kalandjait. A legutóbbi évadban kétszer is műfajt váltott a sorozat, és mind a drámai hangvételű epizód (A listáról éppen lecsúszó Barthood.), mind ez a 20 perc remek paradigmaváltást hozott, úgy,hogy közben szórakoztató maradjon. Ezen epizód esetében egy kőkemény thrillert kapunk a sorozat szintjén, groteszk humorral ötvözve,amely a gegek nélkül elmenne akár egy B filmes próbálkozásnak is, annyira erős helyenként. 


28. The Book Job (23.évad 6. rész)
28_1.jpg
A 2000-es évek egyik legerősebb Simpsons forgatókönyvét tárja elénk ez a rész. Egyrészt remek társadalomkritikát fogalmaz meg a mainstream műfajok íróinak és közönségének részére, másrészt pedig egy remek "heist movie " érzést ad számunkra. Külön érdemes, a kiváló író Neil Gaiman vendégszereplésére figyelni, aki önmaga paródiáját alakította.


27. Trash of the Titans (9.évad 22.rész)
27_1.jpg
A jubileumi epizódok közül egyik sem sikerült kimondottan rosszra, de egyedül a 200.-ra tudom azt mondani, hogy kiemelkedő minőségű rész volt. A történet szerint Homer eléri, hogy megválasszák közegészségügyi
ellenőrré, majd gyakorlatilag két hét alatt elherdálja a rábízott milliókat. Percenkét elhangzó poénok, remek tempó valamint egy meglehetősen kiábrándító végkifejlet jellemzi ezt az epizódot. (Környezetvédelmi témában egyébként No1. ez a rész.) Mint a fotóból is feltűnhet, az epizódban szerepelt a U2, és a legendás zenekar is közreműködött a sorozat történelmének egyik legjobb dalbetétjében. (The Garbage Man)

26. The Springfield Files (8.évad 10.rész)
26_1.jpg
A 90-es évek két leginkább meghatározhatónak mondható sorozata találkozott ebben a "crossoverben". Miután Homer (10 sör megivása után) UFO-t látott, az X akták ügynökei Springfielbe látogatnak, és gyakorlatilag elszabadul a pokol. Remekül megírt, ténylegesen meglepő fordulattal szolgáló forgatókönyv, Homer kárára előtt vagy fél tucat remek poén, önmagukat parodizáló X akták szereplők,valamint Leonard Nimoy és Chewbacca megmosolyogtató cameo feltűnése teszi tökéletes szórakozássá ezt a részt.

25. A Star Is Burns (6.évad 18.rész)
25_1.jpg
A "Kritikus" című szórakoztató amerikai rajzfilm sorozat sajnálatos módon itthon szinte alig lett ismert, holott egy minőségi szériáról van szó. A sorozat főhőse Jay Shermann is tiszteletét teszi az epizódban, és Homerral való viaskodása is szórakoztatónak minősül, ám ami kiemeli ezt az epizódot a többi közül, az maga a filmfesztivál, amit Springfield rendez. Mr Burns filmje tökéletesen parodizálta a Ben Hurt, Barney dokumentumfilmje a független filmek elé állít görbetükröt, az "Akit eltalált a focilabda" című szösszenet pedig a Homerféle tömegember ízlését tűzi pellengérre.


24. Behind the Laughter (11.évad 22. rész)
24.jpg
Egyrészt örülök, hogy ez az epizód mér 2000-ben elkészült, hiszen így már lehetőségem volt közel fél tucatszor látni, másrészt viszont szomorú vagyok, mert ennél méltóbb lezárása nem is lehetett volna a sorozatnak, A "Behind the Music" című VH1 műsor paródiája egy áldokumentumfilm amely a sorozat történetét mutatta be speciálisan. Nem egy klipshow-t kaptunk, hanem úgy lett beállítva a sztori, hogy maguk a szereplők meséltek a forgatási élményeikről, mintha színészek lettek volna, és, hogyan is viselték el egymást illetve a nyilvános szereplést. A tipikus felemelkedés, csúcs, bukás, újra felemelkedés sztorit láthatjuk olyan Simpsonosan. 


23. Stark Raving Dad  (3.évad 1.rész)
23.JPGMichael Jackson  óriási SImpsons rajongó volt, ám a "Pop királya" szerződése miatt nem szerepelhetett volna a sorozatban, így álnéven kerítettek sort vendégszereplésére. A történet szerint, Homer bezárják a diliházba, ahol találkozik egy magát Jacksonnak valló 160 kilós fehér kopasz férfival. (Nyilvánvaló ez egy reflexió
volt arra, hogy sokan megkérdőjelezték, hogy a 90-es évekre leépülő király vajon tényleg önmaga-e.) A diliházas történet teli van remek poénforrásokkal, Jackson szereplése remek, az epizód második fele pedig az egyik legjobban mutatja be, hogy mit is jelent Bart és Lisa számára, a másik iránt érzett testvéri szeretet.


22. Mother Simpson (7.évad 8. rész)
22.jpgVolt néhány drámaibb hangvételű epizód az elmúlt 26 évben ami megérintett, de ha ezt az epizódot látom valahányszor a könnyeimmel küszködöm. Homer egészen 34 éves koráig azt hitte, hogy az anyukája meghalt, holott Mona csak azért tűnt el miután belekeveredett egy bűncselekménybe, hogy kisfiát megvédje. A cselekmény drámaiságát az adja, hogy főhősünk élete itt kezdett kisiklani, és egészen a Margegal való találkozásig nem is tudott normális kapcsolatot kialakítani senkivel.A vicces és drámai pillanatok jelenetről-jelenetre váltják egymást, és ez adja meg ennek az epizódnak a különlegességét, A Monát szinkronizáló Glenn Close nagyszerű szinkronmunkát végzett, Mona pedig az egyik legazonosulhatóbb mellékszereplővé vállt, aki az évek során többször is visszatért már. 



21. Eternal Moonshine of the Simpson Mind (19.évad 9.rész)
21.jpg
Ez a különleges történetvezetésű epizód, ahogyan a címe is mutatja, az "Egy makulátlan elme örök ragyogása" című kiváló filmnek a "Simpsonizált" átgondolása. A történet különlegessége, hogy 90 százaléka Homer tudatában játszódik, mely számtalan humorforrást tartogat. A zseniálisan megírt epizód, a sorozat egyik leghíresebb jelenetét is tartogatja a néző számára, mikor is Homer előtt lepereg az élete. (Ha létezik 10/10-es jelenet, akkor az, az.



20. Secrets of a Successful Marriage (5.évad 22. rész)
20_1.JPG
Ha van olyan epizód, amelynek a végét a "kiábrándító" jelzővel tudnám jellemezni, akkor ez az a rész. Ha valaki megnéz 5 részt a sorozatból láthatja, hogy a két főhős házassága csakis amiatt működhet, hogy Marge képes elviselni férjecskéje minden ballépését. Ez a tény, ebben az epizódban ki is van mondva, és jól láthatjuk, hogy mit is jelent Homernak az, ha felesége elfogadja őt. A poénok is erre a kapcsolatra épülnek leginkább, a karakterek közül azonban egyértelműen Homer viszi a pálmát.



19. There's No Disgrace Like Home (1.évad 4. rész)
19_1.jpg
A Die Hard második részében is feltűnő epizód magasan emelkedik ki az első évadból, és nem is véletlenül. 1990-ben a Simpson család még nem szerethető freekek gyülekezete volt, hanem valamifajta groteszk családparódia, ami még Bundyékon is túltesz. Az epizód témája tulajdonképen a családon belül kialakuló állatias légkör, melyet a családfő megpróbál kezelni, majd végül elbukik és beáll a sorba.

18. Cape Feare (5.évad 2. rész)
18_1.jpgBalfék Bobot majd tucatszor láttuk már, ám egyik epizód sem ér fel minőségben Martin Scorsese klasszikusának átiratával. Az egész epizód tulajdonképen a 91-es sikerfilmet parodizálja, Bernard Hermann zenéjét halljuk, Bob pedig egyértelműen Robert De Niro filmbeli karakterének a mása.Tényleg feszültséggel teli történet, ultravicces Homer (Mikor bemutatja az új hokimaszkját és láncfűrészét azon nincs ember, aki ne röhögne sírva.), és zseniális lezárás jellemzi ezt a 20 percet.  Remek thrillerparódia az első percétől az utolsóig.



17. Homer Badman (6.évad 9.rész)
17_1.jpgHomer ellen már többször fellázadt a város (A mozifilm konkrétan ugye erről szól.), ám mindig igazuk volt a családfő vétségével kapcsolatban. Itt nem: Szegény Homer egy félreértés következtében szexuális zaklatás vádlottjává válik, melyek tovább tetéz néhány véletlen jelenet, és egy lejáratókampány is. Az epizód első fele is remek, melyben a család kifoszt egy cukorkiállítást, ám egyértelműen a rész második fele az erősebb. Tökéletes médiakritikát kapunk, a sorozat korai éveire jellemző nagyszerű humorral. 


16. Gone Maggie Gone (20.évad 13. rész)
16_1.jpg
A 2000.-es évek egyik legjobb epizódjában Marge ideiglenesen megvakul, és a család szívének tudta nélkül gyakorlatilag elszabadul a káosz. A Da Vinchi kódra hajazó epizódban, leginkább a forgatókönyv az, ami nagyon erős, a poénforrás leginkább a szokatlan felállásból következik. A befejezés pedig itt is emlékezetes képsorokat tartogat.

15. Itchy and Scratchy and Marge (2.évad 9. rész)
15.png
A második évadban még érezni lehetett a sorozat kezdetlegességét, ugyanakkor már lehet látni, hogy minőségileg hová is fejlődhet ez a sorozat. A sorozat egyik ikonikus jelenete után, Spingfieldben betiltják a Frinci és Franci rajzfilmeket. ( Maggie fejbe verte Homert egy gumikalapáccsal.) Az ügy hátterében "természetesen" Marge áll, aki tökéletesen szimbolizálja a cenzorokat: Hiszen csak azt tiltja be, ami az ő ízlését sérti. Ami ezt az epizódot nagyszerűvé teszi, hogy senkivel sem lehet azonosulni, hiszen a rajzfilm készítői egy öncélú gagyit próbálnak művészetként eladni, Marge maga a cenzúra, a tömeg pedig álszent és prűd.


14. Who Shot Mr. Burns?: Part 2 (7.évad 1. rész)
14.jpg
Kis család a listán, hiszen itt tulajdonképen a sorozat történelmének egyetlen folytatásos epizódja foglalja el a "tucatadik" helyet. A történetben azonban egyértelműen a második 20 perc az erősebb. Remek krimiparódiát kapunk, olyan emlékezetes pillanatokkal, mint a Twin Peakset parodizáló képsor, Tito Puente vendégszereplése, vagy mikor Mr Smithers vérdíjat tűz ki Homer fejére. Az ami azonban igazán legendássá teszi az epizódot, az egyértelműen egy olyan lezárás, amit maga Alfred Hitchcock is megirigyelt volna. Érdemes egyébként megnézni a 138. epizódot, melyben több változatát is mutatják az epizód kulcsmomentumának, sőt egy hasonlóan remek újraforgatott befejezést is tartalmaz. 


13. 24 Minutes (18.évad 21.rész)
13.jpg
A XXI. századi SImpsons egyik legnagyobb dobása volt a 24 stílusában készült paródia. A történet olyan, mintha Jack Bauer 24 percét látnánk, persze a Springfieldi általános iskolában, ráadásul Bart szerepeltetésével. Aki nézi a 24-et az beazonosíthatja a szereplőket, Bauer szerepében ugye Bart, Chloet Lisa, a terroristákat a Bunkók személyesítik meg, de a CTU vezetésére is következtethetünk Chalmers és Sintér duójából. Az epizódot különlegessé teszi, hogy Mary Lynn Rajskub és Kiefer Sutherland is szerepel az epizódban. Homer és Marge abszolút mellékszereplők ebben az epizódban, és mindketten kapnak is egy-egy emlékezetes jelenetet. (A gyerekek édesanyja 1200 fokon süt süteményt. )



12. Bart's Comet (6.évad 14. rész)
12.jpg
Aszteroida fenyegeti Springfieldet, és miután az egyetlen kísérlet is kudarcot vall a katasztrófa meggátolására, ráadásul az utak is tönkremennek a városban elszabadul a káosz. Az első 15 perc egy tökéletes katasztrófafilm paródia, és a néző a poénok ellenére is komolyan tudja venni a lakók félelmét. (Lovejoy tiszteletes jelenetére külön érdemes figyelni. ) Aztán az utolsó percek a sorozat történelmének messze legkatartikusabb pillanatait tartogatják számunkra. Történik ugyanis, hogy Ned Flanders óvóhelyére megy az egész város, és Flandersnek már nem marad hely. "Isten kis hasfájósa" kimegy egyedül farkasszemet nézni a halállal, és elkezdi énekelni a "Que Serra Serra" című dalt. Miután a többi lakó megsajnálja Flanderst (Az amúgy is öngyilkos hajlamú Moeval és Homerral az élen.), és mindenki kimegy, hogy vele pusztuljanak el. (A Happy End persze nem marad el.)


11. Trilogy of Error (12.évad 18. rész)
11.JPG
Az egyik leggyengébb évadban található meg a sorozat történelmének egyik legnagyszerűbb epizódja. A "Lé meg a Lola" stílúsában forgatott rész három cselekményszálon fut, amely elmeséli Marge, Lisa, és Bart szemszögéből ugyanezt a napot. Nagyszerű látni, ahogy ugyanazt a jelenetet látjuk három különböző szempontból, és külön humorforrást ad, hogy egy pillanatra a másik két szereplőt is látjuk. Az epizód erőssége egyértelműen a zseniális cselekményvezetés, de azt a néhány poént is tökéletesen helyezték el a készítők. (Lisa robotjának jelenlétei a legemlékezetesebbek.)


10. The City of New York vs. Homer Simpson (9.évad 1. rész)
10_1.jpgEgy korszak lezárásának is tekintik a rajongók, ezt az epizódot, hiszen elfogadott tény, hogy az első 8 évad után kezdett el lefelé hanyatlani a sorozat minősége. Az epizódot leginkább a fesztelen tempója miatt tudnám ajánlani, amely a család New Yorkba érkezése után indul be igazán. A lista egyik legviccesebb szereplőjének jelenetei állandó szereplői a best of összeállításoknak: Elég csak a Ben Hurt megidéző fináléra, a Klavkalas árusra, a Mad Magazin szerkesztőségére, vagy Homer kerékbilinccsel való bénázására gondolni. Érdekesség, hogy sok összeesküvés hívő szerint ez az epizód jósolta meg a szeptember 11-i támadásokat. (Egy újságon a két ikertorony két egyest formál, és az újság 9 dollárba kerül.)



9. Homer's Enemy (8.évad 23.rész)
30.jpg
Ha létezne Homer, és itt élne Nagykanizsán, valószínű, hogy a legjobb barátaim között tartanám számon a Simpson család fejét. (Hiába lehetne akár az apám is.) A családfőt egyszerűen nem lehet nem szeretni, kedvessége, egyszerűsége, és életszeretete miatt. Sok ember, aki nem szereti a sorozatot, éppen ezt rója fel a Simpsonsnak, mondván így nem lehet élni, és káros, hogy egy ilyen életű valakit mutatnak be a fiataloknak. Ezt a hőzöngő kisebbséget parodizálják a készítők Frank Grimes figurájában, aki egy szerencsétlen életű, mindenért megküzdő kollégája Homernak. Amíg Homer bármit csinál, elfogadják, Franket állandóan tovább sújtja az élet. Ami miatt viszont mégis azonosulhatatlan a figura, az a kicsinyessége, valamint az irigysége,aki megszállottá válik abban, hogy Homer életét tönkretegye. Az epizód két legnagyszerűbb jelenete egy jeleneteket tartalmazó toplistára is felférne: Az egyikben Homer szégyenkezik ellensége előtt az élete miatt, holott egy palotában él, homárt vacsorázva, gyártulajdonos gyerekkel (Remek mellékszál Barttal), a másik pedig az epizódot lezáró 5 perc.



8. You Only Move Twice (8.évad 2. rész)
8_1.JPG
Ha valaki felidézi a legemlékezetesebb egyszer feltűnő mellékszereplőket, nem feledkezhet meg Hank Scorpióról. A történet szerint, a család elköltözik Homer új munkája miatt, és Scorpio lesz a főnöke. Homer álmai egyik legjobb állását kapja "Citrusvölgyben", családja viszont nem igazán érzi jól magát az új környezetben, Scorpio figurájának karaktere folyamatosan bontakozik ki előttünk, és az Albert Brooks által remekül szinkronizált (Fazekas István hasonlóan remek a magyar változatban.) szereplő egy szimpatikus figurából változik át a James Bond gonoszok paródiájává. (A 007-es meg is ölik Homernak köszönhetően. Remekül sikerült kimozdítani a főszereplőket a megszokott környezetből, az utolsó 10 perc pedig fergeteges. Személyes élményem egyébként, hogy a Denver Broncosra és a Dallas Cowboysra nem tudok úgy gondolni, mint korábban.



7. The Last Temptation of Homer (5.évad 9. rész)
7_1.jpg
Legyünk őszintén, Homer nem éppen a szellem óriása, és sem nem a jóképűség mintapéldánya, ám személyisége miatt érthető, hogy miért is zúgott bele féltucat nő, (meg néhány férfi) a sorozat története szerint. Ebben az epizódban konkrétan a saját női változatával találkozik, aki iránt vonzalmat is érez. Homer és Marge házassága sokszor került válságba, ám itt a lezárásig lehetett érezni, hogy egy álompárral lehetünk szegényebbek az epizód végére. Michelle Pfeiffer  remekül szinkronizálja, Homer vágyainak tárgyát, továbbá az Élet csodaszépet idéző jelenetet is érdemes többször megnézni.Bart mellékszála 4 percet vesz el, a főcselekményből, de azok a jelenetek is emelik az epizód minőségét.


6. Homer the Great (6.évad 20. rész)
6_1.png
Vannak olyan epizódok, amelyek komponensei ugyan egyenként nem a legjobbak, viszont az összkép egy 10/10.-es epizódot mutat.Az összeesküvéselméletek hívőinek kedvenc témája a szabadkőművesség, és az ő világot irányító tevékenységük. Az epizód ezt a rejtett közösséget parodizálja ki, amelynek gyakorlatilag minden Springfield-i férfi a taja. Mikor Homer is csatlakozik, hamar a vezető lesz, ám közérdekű gondolkodása miatt hamar száműzik a közösségből, és ez is egyfajta paródiája az ilyen szektáknak. A poénok remekül kapcsolódnak ehhez a témához, és a "We Do" című dalnak köszönhetően kapunk egy roppant emlékezetes dalbetétet is.



5. Lisa's Wedding (6.évad 19. rész)
5_1.png
A rajongók nem igazán szeretik a jövőben játszódó epizódokat, és én sem vagyok túl nagy rajongója a nem kanonikus részeknek. Ez azonban kivételt képez: Remek visszanézni, hogy 1995-ben hogyan is képzelték el a közeli jövőt, és bizony látjuk ahogyan a 3G-s telefont vagy éppen Jim Carrey feltörését megjósolták. Az epizód fő humorforrása éppen ez a bemutatott jövő, valamint, hogy Maggiet még ekkor sem hagyják megszólalni. Ami miatt azonban nálam a TOP5-ben van ez a rész, az az érzelmi töltete: Homer és Lisa kapcsolata mindig is személyes kedvencem volt, és itt is láthatjuk, hogy mit is jelentenek ők egymásnak. (Különösen Homer vallomása, és az utolsó jelenet emlékezetes.)

4. The Joy of Sect (9.évad 13. rész)
4_3.JPGHa van a sorozatnak politikailag inkorrekt része, akkor ez az, ugyanis a történetben szereplő szekta egyértelmű utalás a szcientológiára. ( Bart eredeti hangja egyébként szcientológus ) A történet szerint, az egész város csatlakozik, a Mozgalmáriusok nevű szektához, Marge azonban megszökik, és mindent megtesz, hogy visszatérítse a várost a keresztyényi útra. Az epizód a vallási fanatizmust parodizálja, valamint azzal a jelenséggel foglalkozik, hogy az emberek többségének szüksége van egy Istenre, és valamiben görcsösen akarnak hinni. A fő humorforrást a szekta módszerei, valamint Homer áhítata új vezére, vagyis a Mester iránt jelenti.



3. Marge vs. the Monorail (4.évad 20. rész)
3_2.png
Minden idők egyik legalulértékeltebb epizódja, meglehetősen lassan indul be, hogy aztán olyan fékevesztett tempót produkáljon az utolsó 7-10 percben, mint a címben szereplő Monorail. Remek felvezetés, ultravicces lezárás, közte pedig egy epizód amely géppuskaszámra lövi ránk a poénokat. Hogy csak a legemlékezetesebbeket említsem: Leonard Nimoy önmaga paródiájaként jelenik meg, Homer elmondja nekünk, hogy Batman is tudós, láthatunk egy napfogyatkozást Springfieldben, kapunk emlékezetes dalbetétet, és végül pedig láthatunk egy olyan fotót Homerról, ami már önmagában röhögőgörcsöt eredményez. (A cigarettás képre gondolok. :D )



2. Last Exit to Springfield (4.évad 17. rész)
2_5.jpg
Nem lehet besorolni az alkotókat politikai nézet alapján, de aki látja ezt az epizódot az lehet, hogy baloldalinak fogja bélyegezni a kreátorokat. ez az epizód ugyanis, a munkásosztály jogairól és összetartásáról szól leginkább. Ezen túl viszont tökéletes forgatókönyvvel van dolgunk, amely egy majdnem katartikus pillanatban csúcsosodik ki, több filmjelenetet is parodizálnak nekünk (Batman, Keresztapa2), egy rakás emlékezetes beszólást kapunk. A poénok nagyszerűek, Nagypapi itt az egyik legviccesebb a komplett sorozatot tekintve, Homertól úgy retteg Mr Burns, mintha az ellensége lenne, Springfield rettegett alakja pedig egy térdcsapkodóan vicces montázst produkál nekünk Smitherssel. Személyes tényként had jegyezzem meg, hogy ez volt az első epizód, amit a sorozatból láttam. (Még 1999-ben) Gondolkoztam, hogy ez legyen az első helyezett, ám van egy 20 perc, ami letaszította onnan.




1. Homer's Phobia (8.évad 15. rész)
1_1.JPG
Ez az epizód személyes indíttatás miatt került az első helyre, és bár sokan akár a 20-ba sem válogatnák be ezt az epizódot, számomra nem volt kérdés, hogy ez lesz az első. A történet annyi, hogy Homer összehaverkodik egy John nevű férfival, akiről kiderül, hogy meleg,a család feje pedig azt hiszi, hogy Bart is a saját neméhez kezd vonzódni, így megpróbálja "átnevelni" idősebb gyermekét. Az epizód tulajdonképpen a Homer féle "jómunkásemberek" homofóbiájáról szól, akiknek fogalmuk sincsen a homoszexualitásról, de ők már homofóbok, (Homer nem is annyira, Moe és Barney viszont kőkeményen azok. ) mondván, hogy az természetellenes, és ők betiltanák, vagy öngyilkosok lesznek, ha egy "gizigéza" menti meg őket. Éppen ez a réteg, amelyiket parodizálják teszi ki Homer "buzizós" jeleneteit a netre, mondván, hogy ő is megmondta a véleményét, holott Homer az epizód végén nyilván véglegesen összebarátkozik a meleg fickóval, és Bartnak is megvallja, hogy úgy élheti az életét ahogy akarja. A legtöbb poént éppen Homer hozzáállása jelenti a világhoz, valamint a tény, hogy nem tudja értelmezni a helyzetet. Aki egyébként látta az epizódot, az a látottak után már nem fog tudni ugyanúgy gondolni az acéliparra, és az abban dolgozókra, ezt garantálni tudom.

süti beállítások módosítása