Simpson család Blog

Simpson család Blog

KI hal meg a 26. évadban?

2014. szeptember 11. - Kálovics Tibor

Szeptember 28-án az egyik szereplőt örök nyugalomra fogják helyezni Simpsonék. De vajon kit?
Az egész még tavaly kezdődött, amikor Al Jean producer bejelentette, hogy az egyik szereplőt örökre ki fogják írni a történetből. Döntése miatt a nézettség növekedésében, valamint a történet megújításának szándékával lehet indokolni. Az információt készpénznek vettük, egészen októberig, amikor is elhunyt az Edna Vadalma hangját adó Marcia Walalce,  Az alkotók elhalasztották az egyik karakter "megölését", a tanárnőt viszont természetesen kiírták a sorozatból.
Most viszont eljött az idő, és valaki szeptember 28-án csatlakozni fog Maude Flandershöz, és láthatjuk a haláltusáját. A producer annyit árult el, hogy a szereplő Emmy díjat kapott a szerepéért, valamint, hogy komoly megrázkódtatásként fog hatni Simpsonékra.



A mellékelt (tavalyi) videóban a Nerd Albert című internetes műsor alkotói vitatják meg, hogy vajon melyik karaktertől is kell majd elbúcsúznunk.  A felvételen láthatunk különböző fogadási odsokat is, hogy mennyi a valószínűsége az adott szereplő eltávolításának. A kissé morbid számolgatást az élet kegyetlen tréfája "koronázta meg", hiszen Edna távozását vélték a legvalószínűbbnek, és  ez mint tudjuk, más okok miatt de bejött.

Al Jean halállistája rengeteg nevet tartalmaz, vegyük szépen sorra, hogy kiket, és mennyi a valószínűsége a sorozatból való kiírásuknak. A producer még annyit azért elkotyogott, hogy a jövőben játszódó epizódok nem kanonikusak, így ezen karakterek közül senki sincs biztonságban.)

Bart (Nancy Cartwright) , Marge  (Jule Kavner),Lisa (Yeardley Smith), Homer (Dan Castellaneta) Az igazi drámát valamelyik főszereplő távozása jelentené, ám nem hiszem, hogy ezt meg mernék lépni az alkotók. (Elég csak arra gondolni, hogy Brian halála miatt mekkora balhé volt a Family Guy körül.)  Ha mégis valakit közülük ölnek meg, valószínűsíthetően áshatják a sorozat sírját.

Krustofski Rabbi (Jackie Mason)  A szezonnyitó elméletileg Ropi bohóc karaktere köré íródott, ám nagy érzelmi drámát nem tudnak kiváltani egy olyan karakterrel, aki jó,, ha 4 epizódban szerepelt.

Edna Vadalma (Marcia Wallace) Marcia Walalce halála miatt lehetetlen a távozása, a készítők méltóképpen búcsúztatták el a karaktert.

Abraham Simpson (     Dan Castellaneta) Meg kell vallanom, Homer mellett Papi számomra a legkedvesebb Simpson karakter, ám az idős kora miatt ő az egyik legesélyesebb a halálra. Az ő távozása igazi drámát jelentene Springfield városának, így nem kizárt, hogy utoljára látjuk majd Homer édesapját. Gyanúmat csak tovább erősíti, hogy a 24. évadban minden addiginál több epizód épült a karaktere köré.

Apu Nahasapimapetilon (Hank Azaria):  Homer egyik legjobb cimborája mindenképpen egy erős húzás lenne. Karaktere az elmúlt években háttérbe szorult a munkamániájával való poénkodás egyre inkább eltűnt.  , így aztán esélyesnek tartom.

Képregényes fickó (Hank Azaria): Nem tartom valószínűnek, karaktere az elmúlt 10 évben kezdett teret nyerni magának, és a 25. évad folyamán az élete is gyökeres fordulatot vett.

Carl (Hank Azaria)) Homer egyik ivócimborájára sem tippelnék, bár Lenny és a város számára biztos, hogy kiborító lenne a távozása. A Carson Saga című epizód vele foglalkozott, talán azért, hogy karakterét megismerjük, mielőtt elhallozik?.

Lou zsaru (Hank  Azaria): Töltelékszereplő, így a dráma elmaradna a távozása esetnén.

Wiggum főnök (Hank Azaria): Nem hiszem, hogy az immár 25. éve működő humorforrástól megszabadulnának.

Moe Szyslak (Hank Azaria)  Tragikum szempontjából mindenképpen egy erős húzás lenne a csapos "kinyírása", Simpsonék számára talán csak Papi halála lenne nagyobb csapás. Moe karakterére a kezdetektől számtalan epizód íródott, ám ezek minősége nem mindig ütötte meg a kellő nívót. Mégsem tartom valószínűnek, hogy ő lesz az a bizonyos, mivel megvan az esélye, hogy a rajongók emiatt a sorozat ellen fordulnak.

Cletues Spucklar (Hank Azaria) A főtirpák az egyik legjobb humorforrása az elmúlt évad epizódjainak, így aztán nem valószínű, hoggy ő távozik, mint ahogy az Azaria által szinkronizált két egy-egy epizódban feltűnő  Johnny Tightlips, Poszméh nevű karakterekért sem ejtene senki egy könnyet sem, így őket is kihúzhatjuk.

Ropi a bohóc (     Dan Castellaneta) Erősen gyanakszom az ő halálára is, Bartot mindenképpen megviselné, és az alkotók már kihozták a karakterből, amit ki lehet.

Barney Gumble  (Dan Castellaneta) A sorozat szeszkazánja egészségtelen életmódja miatt nagy esélyes.  

Balfék Mel, de főleg Inci ( Dan Castellaneta): Nem igazán tudom vizionálni a halálukat, előbbi karaktere amúgy is csak egy töltelékszereplő. (1 epizód kivételével), utóbbi pedig csupán egyg rajzfilmfigura, így aztán halála fizikai képtelenség.

Gyepmester Willie ( Dan Castellaneta) Remek mellékszereplő, és humorforrás, éppen ezért érne váratlanul a halála.

Balfék Bob (Kelsey Grammer) Legalább három olyan epizód van, amelyben már elkönyveltük Bart ősellenségének a halálát, ám még 25 éve után is vissza-visszatér.  Ha rajtam múlna, a szálat valahol a 14. évadban lezártam volna, ám ne feledjük, hogy a karakter szinte elpusztíthatatlanná vált.

Penelope hercegnő (Anne Hathaway) Remek egyepizódos szereplő volt, csodálkoznék, ha egy nagy csönd után egyszer csak a halálát lelné.

Jackie Bouvier (Julier Kavner) a kora miatt szintén esélyes lehetne, ám legalább 15 éve nem játszott komoly szerepet a történetben, így meglepő húzás lenne. (Különben , én azt hittem, hogy már meghalt.)

Beszélni kell még Selma és Patty Bouvier karakteréről (Julie Kavner, aki tudtommal csak Marge hangjáért kapta meg az Emymt)), ha valamelyikük elhalálozna, az mindenképpen hatással lenne a család (Különösen Marge) életére. Láncdohányosságuk miatt esélyes, hogy valamelyikük a föld alá kerül.


süti beállítások módosítása